T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SARAYÖNÜ - Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Tarihçe

Okulumuz, Sarayönü Ortaokulu adına, 1959 yılında taş bina olarak inşa edilmiştir. 1973 yılına kadar Sarayönü Ortaokulu olarak hizmet vermiştir. 1973 yılında Sarayönü Ortaokulu ve Lisesi, Kız Meslek Lisesi olarak inşa edilen binaya taşınması ile boşalan bina, 1969 yılında Çocuk Esirgeme Kurumu binasında Akşam Sanat Okulu olarak eğitim öğretime açılan okulumuz, Sarayönü Kız Meslek Lisesi Ortaokul kısmı ve Akşam Sanat Okulu olarak hizmete açılmıştır.    1977 yılında Lise kısmı açılarak, bu güne kadar eğitim ve öğretime devam etmiştir. 2019 yılında okulumuz yeni binasına taşınmıştır. Halen okulumuz bünyesinde Bilişim Teknolojisi alanı  eğitim ve öğretime devam etmektedir. Okulumuz şehir merkezinde Jandarma Karakolu çarprazında olup, 4000 metrekare kapalı alan ve 10.000 metrekare açık alan olmak üzere toplam 14.000 metrekare arsa üzerine inşa edilmiştir. Okulumuz bodrum katı dahil 4 katlı bir binadır.

GENEL BİLGİLERİMİZ

Okulumuz kız öğrencilere eğitim öğretim vermektedir. Öğrenci sayımız 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 66'dır. Okulumuz 4 katlı 16 derslikli binada eğitim–öğretime devam etmekte, bina yapım yılı 2019'dur. Suyu şehir şebekesine bağlıdır. Okulumuz pis su tesisatı şehir kanalizasyonuna bağlıdır. Okulumuz doğalgaz ile ısıtılmaktadır. 4 adet sınıf, 1 Adet Lâboratuar, 1 Adet Bilişim Teknoloji sınıfı halen aktif olarak kullanılmaktadır. Okulumuz binası içerisinde  1 kütüphanemiz mevcuttur. Ayrıca, 2 genel ambar, 1 genel arşiv, 1 hizmetli(temizlik) odası, 1 voleybol/basketbol sahası, 1 Müdür odası, 2 Müdür Yardımcı odası, 1 öğretmenler odası bulunmaktadır.

Yayın: 02.01.2013 - Güncelleme: 24.07.2023 09:48 - Görüntülenme: 1212