T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KONYA / SARAYÖNÜ - Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Sarayönü Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

YUKARI MAH. 149527. SK. 1 BLOK NO: 5 İÇ KAPI NO: 2 SARAYÖNÜ / KONYA
Vizyon
Türk Milli Eğitim Sisteminin gelişimini sağlayacak özgün katkılarla Sarayönü Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürlüğü ve bağımlı birimlerinde “Bilgi Çağının” gerektirdiği bilgi, beceri, değer ve teknolojinin etkin kullanımı sağlanarak, Sarayönü’nde ve Türkiye´deki eşdeğer kurumlarla yarışacak düzeye erişmiş kaliteli, seçkin bir kurum olmaktır. Endüstriyel kültüre geçme çabasında olan ülkemizin gereksediği mesleki donanıma sahip bireyler yetiştiren, bulunduğu çevrede eğitim kadrosu ve öğrencileri ile örnek ve önder olan kültür ve mesleki eğitim merkezi olmaktır.
Misyon
Okulumuz için belirlenmiş olan eğitim öğretim programını, çevre ve fiziki şartları da göz önünde bulundurarak öğrencilerimizin yaparak - yaşayarak öğrenmelerini, teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürecek yöntemlerle etkili ve verimli bir şekilde uygulanabilecek, öğrencilerin yeteneklerine ve toplumun ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde ara eleman yetiştirebilecek ve onları üniversitelerin ilgili bölümlerine yerleştirebilecek yaratıcı ve organize bir eğitim - öğretim ortamı geliştirmektir.
İlçe minibüsleri her yarım saat başı İl merkezine gidiş geliş yapmaktadır.
SARAYÖNÜ MERKEZ
İlçe merkezinde, İl merkezine 48 km